Pirkanmaan Journalistit

Aprillipäivä Kangasalla

Mä oksalla ylimmällä oon Harjulan seljänteen; niin kauas kuin silmään siintää, näen järviä lahtineen…” Pirkanmaan Pientoimitusosasto PiPi suuntaa lauantaina 1. huhtikuuta kevätretkelle Pirkanmaan maakuntalaulustakin tuttuun Kangasalan pitäjään.

Toteutamme retken erikseen sovittavilla kimppakyydeillä. Lähtö Tampereen Keskustorilta kello 11.30.

Aloitamme päivän lounaalla ravintola Pazzissa kello 12.00. Vatsat täysinä suuntaamme Kangasala-talon Kimmo Pyykkö -taidemuseoon tutustumaan kolmen suomalaismuotoilijan yhteiseen Metsätöitä-näyttelyyn. Merja Palinin, Nina Ruokosen ja Helena Vaarin teokset tarkastelevat yhteyttämme luontoon ja sen merkitystä taiteellisen työskentelyn lähtökohtana.

Kulttuuriannoksen jälkeen siirrymme käytännön harjoituksiin eli otamme Kangasalan metsäisestä harjumaisemasta mittaa Sorolan montun virkistysalueella ja sen huikaisevan korkeissa kuntokuntoportaissa. Noin kello 16 siirrymme Vesaniemen saunan löylyihin rentoutumaan ja heittämään talviturkkimme Vesijärveen.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 22. maaliskuuta pjy(at)pjy.fi.

Osallistumismaksu 10 euroa maksetaan yhdistyksen tilille FI87 5730 0820 4687 22 viimeistään 27.3.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, minkä pizzan, pastan tai risoton syöt ravintolassa (www.pazzi.fi) ja onko sinulla erikoisruokavalio. Kerro myös, tarvitsetko tai tarjoaisitko kimppakyytiä.

Kuva: Interiöörikuva Metsätöitä -näyttelystä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kuvassa Merja Palinin painokankaita (2011–2022) Tekstiilipalvelulle ja Eurokankaalle sekä Kotimetsä -kollaasi (2023). Kuvaaja Jussi Koivunen.

Kirsi Huhtala