Pirkanmaan Journalistit

Päijänteelle risteilemään

Keski-Suomen Journalistit kutsuu meidän mukaansa risteilemään Päijänteellä lauantaina 25. elokuuta. Matka taitetaan jämsäläisen laivurin Hannu Koskisen m/s Tuulikilla, jolle mahtuu 28 matkustajaa. Matka alkaa aamulla noin klo 9.00 Jämsästä, luultavimmin Hulkkionlahdelta, jonne myös illalla palaamme noin klo 18.00.

Reitti kulkee Päijänteen leveän selän yli Sysmän ja Luhangan rajoille Hopeasalmeen Judinsalon eteläosissa, jonka jälkeen kierrämme sitä ja Onkisaloa itäpuolelta, näemme rankkoja kalliorantoja, Luhangan Latamäen tuulivoimapuiston vesiltä sekä nautimme sen jälkeen lounaan Luhangan kirkolla seuranamme kunnan uusi johtaja Tuomo Kärnä.

Paluumatkalla Kotkatselällä Onkisalo jää itäpuolelle ja siirrymme Vuoksensalmen hienon sillan alta uudelleen keskiselle Päijänteelle, missä näemme muutamia Päijänteen suurista salosaarista.

Keski-Suomen elyn eläköitynyt luonnonsuojelupäällikkö Päivi Halinen kertoo matkalla selvityksistä Päijänteen biosfäärialueen perustamiseksi. Asiantuntemustaan jakavat myös Suomen tuulivoimayhdistyksen edustaja (nimi ei ole vielä varmistunut), elämänsä Päijännettä kolunnut laivan kapteeni Hannu Koskinen ja ehkä myös Keski-Suomen Päijänteen matkailusta kertova edustaja.

Tarjolla on nyt ainutkertainen mahdollisuus tutustua Päijänteen maisemiin siellä, missä säännöllisiä laivayhteyksiä ei enää ole.

PJY:n hallitus ei ole vielä päättänyt, millä tavalla kuljemme Jämsään ja takaisin. Osallistumismaksujakaan ei ole vielä päätetty. Tarkkaile tämän sivun päivityksiä!

 

Kirsi Huhtala