Pirkanmaan Journalistit

PiPi ajaa funikulaarilla, risteilee ja käy Kakolassa

Pirkanmaan Pientoimitusosasto retkeilee Turkuun lauantaina 31. elokuuta. Meidät vieraisille kutsuneet Turun Journalistiyhdistyksen alueosaston mukavat edustajat tulevat meitä rautatieasemalle vastaan kello 10.50.

Vartin kävelyn jälkeen pysähdymme hetkeksi Turun Mikaelin kirkon luo katsomaan, mitä Tampereen tuomiokirkon suunnitellut Lars Sonck teki vähän ennen Tampereen merkkiteostaan. Kuulemme mahdollisesti kirkkoherran kertovan yhteneväisyyksistä.
Aurajoen rannassa astumme ravintolalaiva Rudolfiinaan. Lähdemme merelle, näemme pitsihuviloita, Suomen joutsenen ja Airiston selän sekä syömme lounaan seisovasta pöydästä.
Parin tunnin risteilyn jälkeen nousemme Suomen kuuluisimpaan rinnehissiin, Kakolan funikulaariin – sikäli kuin tämä Italian ihme toimii. Nousemme Kakolaan, maineikkaaseen vankilaan, jota ollaan muuttamassa asunnoiksi. Pääsemme tutustumaan asuntorakentamiseen, näemme valmistuvia asuntoja ja kuulemme muutenkin rakennuksen historiasta. Meitä luotsaa Kakola Yhtiöt. Tämä vierailu on räätälöity vain meitä varten.
Sen jälkeen menemme ainakin puoleksitoista tunniksi Kakolan panimoon, jonka olut teki varsinkin brittitoimittajiin tänä keväänä suuren vaikutuksen. Ennen paluujunan lähtöä syömme jälleen.
Juna Tampereelle lähtee 21.25.
Osallistumismaksu on 10 euroa. Se maksetaan osaston tilille FI87 5730 0820 4687 22 ennen retkeä. Osallistumismaksulla saa retken ohjelman ja ruuat, mutta ei matkoja Turkuun ja takaisin. Jokainen retkeläinen hankkii itse matkalippunsa ja huolehtii siitä, että on Turun rautatieasemalla kello 10.50.
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 14.8. pjy(at)pjy.fi.

Kirsi Huhtala