Pirkanmaan Journalistit

PiPi kouluttaa: Näin luot uusia ideoita

Luova ideointi ja aivoriihi -kurssi lauantaina 26.10. klo 13.00 – 15.30

Miten ylittää ideoinnin esteet? Miten luoda tuoreita ideoita ja näkökulmia esimerkiksi toimituspalaverissa? Miten arvottaa ideoita? Näiden kysymysten ratkaisuun löytyvät työkalut Gilbert Granholmin vetämältä ideointikurssilta.

Kurssilla käsitellään havaintoa ideoinnin pohjana, ideoinnin esteitä ja esteiden voittamista sekä keinoja tuottaa ideoita ryhmässä. Ideointiharjoituksessa etsitään uusia ideoita ja näkökulmia toistuviin aiheisiin ja tapahtumiin, joista toimitus tekee juttuja.

Kurssin jälkeen hahmotat keinot tuottaa paljon ideoita ja osaat järjestää pienimuotoisen aivoriihen. Tätä taitoa tarvitset esimerkiksi suunnitellessasi teemanumeroita.

Kurssin vetäjä Gilbert Granholm on 21. vuosisadan pätkätyöläinen, YTM, vapaa toimittaja, satiirijulkaisu Uutissirkuksen päätoimittaja ja journalistikouluttaja. Ideointia hän on opettanut toimittajaopiskelijoille ja täydennyskoulutettaville Tampereen yliopistossa ja HEO Mediapajassa.

PJY:n toimistossa (Hallituskatu 29 A 23) Tampereella pidettävälle kurssille mahtuu enintään 18 osallistujaa. Ilmoittautumiset viimeistään viimeistään 16.10. pjy(at)pjy.fi.

Kirsi Huhtala