Pirkanmaan Journalistit

Valtuusto hyväksyi aloitteemme yksimielisesti

Suomen Journalistiliiton valtuusto hyväksyi yksimielisesti PJY:n, Pirkanmaan Pientoimitusosasto PiPin ja Aamulehden toimitusosaston aloitteen, että liitto luopuisi sukupuolittuneista nimikkeistä toiminnassaan.

Valtuutettu Kari Asikainen esitteli aloitteen. Hän huomautti esittelyssään miehisistä kauppaseuroista. SJL on tasa-arvoinen liitto, jonka sopii edistää tasa-arvoisia nimikkeitä.

Lakimies Maija Raninen muistutti, että toisaalta on liiton taso ja toisaalta yhdistystaso. Liitto ei voi määrätä yhdistyksiä, vaan nämä päättävät itse asioistaan.

Raninen kiitti aloitteesta ja kertoi, että nyt lähdetään laajasti pohtimaan, miten sitä voidaan edistää liiton kaikilla tasoilla.

Valtuustoaloite on kokonaisuudessaan julkaistu Vastarakissa 3/2017.

Kuvassa ovat PJY:n uudet valtuutetut Elli Harju ja Mikko Peltoniemi. Elli edustaa opiskelijoita, Mikko taas nousi valtuustoon nykyisin liiton hallituksessa toimivan Anne Kotipuron tilalle.

Valtuuston kokousta voit seurata Twitterissä aihetunnisteella #SJLvaltuusto sekä osoitteessa http://journalistiliitto.fi/…/h…/valtuuston-syyskokous-2017/

Kirsi Huhtala