Pirkanmaan Journalistit

Vinha Ruovesi-retki, paluu höyrylaiva Tarjanteella

PJY kesäretkeilee Ruovedelle lauantaina 29. kesäkuuta. Menemme bussilla ja palaamme höyrylaivalla. Vuonna 1908 rakennettu s/s Tarjanne on viimeinen pitkän linjan matkustajahöyrylaiva Suomessa. Kuulemme höyrypillin vihellyksen ja nautimme kolmen ruokalajin aterian Akseli Gallen-Kallelan suunnittelemassa ravintolassa.
Ruovedellä tutustumme ainakin Vinhan kirjakauppaan, mutta muutakin yhteistä ohjelmaa on suunnitteilla. Lisäksi voit oman kiinnostuksesi mukaan valita, mitä tekisit yhteisen ohjelman lisäksi: kirjakaupan navetan ylisillä on taidemyyntipäivät, Kulttuuriparantolassa 350 metrin päässä Ruoveden maisema -näyttely, keittolounas 1,3 kilometrin päässä Laivarannasta Moni-Torilla. Lähellä ovat myös Ritoniemen kartano, Kaunis kylä pop-up -kauppa, Sofia Magdalenan kirkko, kirkkovene ja uimaranta sekä Runebergin lähde ja runopolku lähteeltä laivarantaan. Lisäksi voisit käydä muissa taidenäyttelyissä, Asunta-ateljeessa tai kotiseutumuseossa.
Olemme alustavasti varanneet Ruoveden kierrokselle 20 paikkaa, mutta jos lähtijöitä on enemmän, varaamme niitä lisää.
Osallistumismaksut: PJY:n jäsen 65 euroa, opiskelija- ja eläkeläisjäsen 55 euroa, lapsi 3 – 12 vuotta 50 euroa, aikuinen avec 100 euroa. Tällä hinnalla saat bussi- ja laivamatkan, laivamatkan aterian ja yhteisen ohjelman.
Osallistumismaksu maksetaan PJY:n tilille FI51 5730 0820 3600 51 viimeistään 14.6.
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 29.5. pjy(at)pjy.fi. Kerrothan ilmoittautuessasi, tuletko bussin kyytiin Mustanlahden satamasta vai Tampereen linja-autoasemalta ja syötkö pääruokana kalaa, lihaa vai tofua. Pääruuista on lisätietoa tuossa alempana. Kerrothan samalla mahdolliset erityisruokavaliosi.
Perumismaksu ilmoittautumisajan päätyttyä on 92 euroa. Sairastumisensa todistaneilta ei perusmismaksua peritä.
Aikataulu:
8.50 bussi Mustanlahden satama, pysäköintipaikka
9.00 linja-autoaseman etupiha
10.15 Ruoveden laivaranta
Ruovedellä noin 4,5 tuntia
14.45 Tarjanne lähtee Ruoveden satamasta
19.30 Mustanlahden satama
Paluumatkan pääruokavaihtoehdot
Päivän kalansaalis (LG)
Paistettua päivän kalaa, sahramilla maustettua beaurre blanc -kastiketta, uuden sadon perunaa, varsiparsakaalia sekä rakuunalla maustettua fenkolia, tilliä ja mätiä.
Kapteenin pihvi (L,G)
Lehtipihvi naudan ulkofileestä, madeirassa karamellisoitua shalottisipulia, béarnaisevoita ja paistettua uuden sadon perunaa sekä kesän kasviksia.
Matruusin Butter tofu (L,G,V)
Garam masalalla maustettua tomaattista kookoskermaa, paistettua savutofua, paahdettuja cashewpähkinöitä ja kesän kasviksia. Tarjoillaan yrttiriisin & Tarjanteen focaccian kera.


Kirsi Huhtala