Pirkanmaan Journalistit

Vuosisadan pirskeet marraskuussa

Hyvää kannattaa odottaa. Koronan kolmesti lykkäämiä 100-vuotisjuhlia vietetään perjantaina 19.11. Juhlinta alkaa Tampereen raatihuoneella kello 18 kaupungin vastaanotolla. Riehakkaampi osuus alkaa kello 20 Vapriikin museokahvila Valssissa.
Kutsu Vapriikkiin on tullut sinulle Vastarakissa. Kutsu kaupungin vastaanotolle tulee kirjeenä.

Vapriikin illallisruokalistassa on vaikutteita 1920-luvulta.
Alkuruokana nautitaan caesarsalaattia (myös vegaanisena), pääruokana paistettua kuhaa, hollandaisekastiketta ja perunasosetta (vegaaneille härkistä, kasvistournedosta, vegaanista bearnaisekastiketta, perunasosetta) ja jälkiruokana kahvia/teetä ja tuhatlehtikakkua (veg. suklaakakkua ja vadelmia). Sadan vuoden takaista kieltolakia muistaen nautimme yhden juoman viranomaisia hämätäksemme teekupista.

Olisi hienoa, jos eri vuosikymmenten muoti 1920-luvulta alkaen näkyisi juhlijoiden pukeutumisessa.
Vapriikissa bändi soittaa musiikkia jokaiselta sadan vuoden vuosikymmeneltä. Salmiakki lupaa menneiden vuosikymmenten pop- ja rockmusaa unohtamatta yllättäviä iskelmäsovituksia. Luvassa on raikkaita saundeja ja positiivista asennetta.

Osallistumismaksu on 0 euroa. Jos 100 juhlijan tavoite ei täyty PJY:n omista jäsenistä, avataan ilmoittautuminen lähempänä juhlaa yhdelle seuralaiselle PJY:n jäsentä kohden. Seuralaisen osallistumismaksu on 50 euroa. Näyttää siltä, että sata täyttyy journalisteista ja kutsuvieraista, mutta varmasti tämä tiedetään, kun ilmoittautumisaika päättyy 8.11.

Jos ilmoittauduit kesällä ja pääset mukaan juhlahumuun myös uutena juhlapäivänä, ei sinun tarvitse ilmoittautua uudelleen.
Jos et pääse Vapriikkiin, vaikka olet ilmoittautunut, peru tulosi viimeistään 8.11. Jos perut tulosi ilmoittautumisajan päätyttyä tai jätät saapumatta juhliin, vaikka olet ilmoittautunut, peritään sinulta 50 euron perumismaksu. Sairastumisensa todistaneilta ei perumismaksua peritä.

Salmiakki-bändi

Kirsi Huhtala