Pirkanmaan Journalistit

Hybridivaikuttamista ja tunteita setvitään laivalla

Syksyn yhteinen seminaarimme Turun Journalistiyhdistyksen ja Satakunnan Journalistien kanssa risteilee lauantaina 22.10. Turusta Maarianhaminaan ja takaisin. Laiva on uusi Viking Glory.

Varsinaiset seminaariaiheet ovat hybridivaikuttaminen ja tunteet. Mitä vaikuttamisyrityksiä mediaan kohdistuu, ketä seurataan? Miten tunteet näkyvät klikkiotsikoissa ja kielessä?

Lauri Haapanen, yliopistonlehtori Jyväskylän yliopistosta puhuu aiheenaan monologisointi eli journalistinen siteeraus – miten puhetta saa, kannattaa ja täytyy siteerattaessa muokata.

Työpajahengessä kuunnellaan myös muutamia aitoja ääninäytteitä ja sitaatteja, joita niiden pohjalta on tehty. Sen lisäksi, että hän itse analysoi esimerkkejä, voidaan keskustella yhdessä. Missä menevät hyväksytyn siteerauksen rajat ja tulivatko ne esimerkeissä kenties ylitettyä?

Jukka Savolainen, Hybridiosaamiskeskus kertoo kriittisestä infrastruktuurista ja siitä, miksi juuri nyt puhumme hybridivaikuttamisesta: Globaali konflikti haasteena demokratialle.

Mediatutkija Anna Rantasila Tampereen korkeakouluyhteisöstä, informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunta puhuu aiheenaan affektit uutiskielessä eli teemasta hybridivaikuttaminen ja tunteet: Nettikeskustelussa tunne on valtaa.

Menomatkan ohjelmanumero on Viking Glory panoraamaikkunoineen ja kestävää meriliikennettä edistävine ominaisuuksineen.

Kun olemme vaihtaneet laivaa Maarianhaminassa, ruokailemme ja vietämme vapaa-aikaa Viking Gracella.

Menemme Turkuun ja palaamme sieltä junalla. Juna lähtee kello 5.50. Paluujuna saapuu Tampereelle kello 22.47.

PJY:n jäsenet maksavat 35 euron osallistumismaksunsa yhdistyksen tilille FI51 5730 0820 3600 51 viimeistään 17.10. Osallistumismaksu kattaa myös junamatkat.

Huomaa, että jokainen ilmoittautuu risteilylle lomakkeella, jonka linkki on alempana. Kerro osallistumisestasi viimeistään 30.9. myös PJY:lle pjy(at)pjy.fi, jotta osaamme ostaa sinulle junaliput.

Vielä tiiviisti muutama yksityiskohta

– Kokoontuminen Viking Linen terminaalissa lauantaina 22.10. kello 8.
– Aamupäivän ohjelmassa meriaamiainen, seminaari ja kokouskahvit, laivan vaihdon jälkeen buffet-päivällinen ja vapaa-aikaa paluuseen eli klo 19.50 asti.
– Ilmoittautuminen on auki 30.9. asti. Ilmoittautumislomake ttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfOzR1Q3LNCCJ5H_XOqQfhtWlLbWoq53jpYOt-3ygrUngqdIw/viewform?usp=sf_link

Kirsi Huhtala