Pirkanmaan Journalistit

Turkulaiset kutsuvat mukaansa Brysseliin

Turun Journalistiyhdistys järjestää keskiviikosta lauantaihin 10. – 13. huhtikuuta matkan Brysseliin. PJY:n jäsenet on kutsuttu matkalle mukaan.
Matkan aikana päästään muun muassa Euroopan parlamenttiin euroedustaja Ville Niinistön vieraaksi sekä tutustutaan Benelux-insituutin toimintaan. Aikomus on järjestää tapaaminen Brysselissä työskentelevien suomalaisten kirjeenvaihtajien kanssa.
Ilmoittaudu mukaan torstaihin 8.2. mennessä tämän tekstin takana olevan linkin kautta.

PJY:läisten hinta on hieman edullisempi kuin turkulaisten, koska siihen ei sisälly kuljetuksia lentokentälle Helsinki-Vantaalle. Tässä PJY:läisten hinnat: 773€ kahden hengen huoneessa ja 991 € yhden hengen huoneessa. Hintaan sisältyvät kuljetukset lentokentälle Belgiassa, suorat lennot Helsinki-Vantaalta Brysseliin, hotelli ja aamiaiset sekä opastettu kiertoajelu Brysselissä.
Hinnat ovat voimassa, mikäli matkalle lähtee yli 18 matkustajaa. Jos osallistujamäärä jää pienemmäksi, Turun Journalistiyhdistys on yhteydessä ilmoittautuneisiin.
Euroopan parlamentin edustajan kutsumana vierailuryhmänä saamme matkalle taloudellista tukea. Tuen edellytyksenä on osallistua parlamentin viralliseen esittelyyn ja vierailla Euroopan historian talossa. Tuki maksetaan osallistujille jälkikäteen ja sen suuruus on arviolta noin 400 €/osallistuja. Tuki lasketaan laskukaavalla, jossa otetaan huomioon matkakilometrit ja yöpymiset.
Matkaa varten haetaan Journalistiliiton porkkanarahaa. Jos se saadaan, pienenee matkan hinta 50 eurolla kutakin SJL:n jäsentä kohden.

Peruutusehdot
Viimeinen kuluton peruutuspäivä on 9.2.2024
10.2.–8.3.2024 peruutusmaksu on 200 €/hlö.
9.3.2024 alkaen peruutusmaksu on 100 % koko matkan hinnasta.

Mikäli peruuttaneen matkustajan tilalle löytyy uusi matkustaja, peruutus on kuluton 2.4.2024 asti. Tämä edellyttää sitä, että matkustajamäärä ja huonejako pysyvät muutoksesta huolimatta ennallaan. Lääkärintodistus ei vaikuta peruutusehtoihin, vaan ne ovat voimassa kaikissa peruutustapauksissa, peruutuksen syistä riippumatta. Suosittelemme varmistamaan, että matkustajalla on peruutusturvan
sisältämä matkustajavakuutus.

Matkaohjelma (ohjelma tarkentuu vielä, muutokset mahdollisia)
Keskiviikko 10.4.2024

 • Klo 16.40–18.15 Finnairin lento Helsinki-Vantaalta Brysseliin.
 • Majoittuminen hotelli Chambordiin: www.hotel-chambord.be

Torstai 11.4.2024

 • Aamupäivällä vierailu Euroopan parlamentissa.
 • Iltapäivällä vierailu Euroopan historian talolla.
 • Illalla vapaa-aikaa.

Perjantai 12.4.2024

 • Aamupäivällä vierailu Benelux-instituutissa.
 • Iltapäivällä opastettu kiertoajelu Brysselissä.
 • Illalla keskustelutilaisuus suomalaisten Brysselin kirjeenvaihtajien kanssa.

Lauantai 13.4.2024

 • Vapaa-aikaa.
 • Noin klo 16 lähtö hotellilta kohti lentokenttää.
 • Klo 19–22.35 Finnairin lento Brysselistä Helsinki-Vantaalle

Kirsi Huhtala