Pirkanmaan Journalistit

Noora Hakulinen ja Silja Kinnunen viestivät hienosti

Tampereen yliopiston journalistikoulutuksen ainejärjestö Vostokin entinen puheenjohtaja Silja Kinnunen ja entinen varapuheenjohtaja Noora Hakulinen vastaanottivat PJY:n vuosikokouksen yhteydessä palkinnon hyvästä viestinnästä vuonna 2023. 
He onnistuivat erinomaisesti vuosijuhlansa jälkeisen ahdistelukohun viestinnässä.
Koska ehdotus heidän palkitsemisekseen sisälsi hyvät perustelut, julkaisemme sen sellaisenaan.
Viime keväänä Kinnunen ja Hakulinen joutuivat yllättäen ja hyvin vähäisellä kriisiviestinnän kokemuksella hoitamaan vuosijuhlien jälkeisen ahdistelukohun mediamylläkkää.
Nuoret journalistiikan opiskelijat hoitivat viestintää sekä Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan, opiskelijoiden, asianosaisten ja median suuntaan erittäin huolellisesti ja ammattimaisesti.
Kinnunen ja Hakulinen huolehtivat kohun keskellä myös kanssaopiskelijoiden jaksamisesta sekä ohjeistamisesta kuinka vastata median lukuisiin yhteydenottoihin.
Ainejärjestön viestintä ulospäin oli oikea-aikaista, perustui faktoihin ja kohun osallisten yksityisyyden suojelemiseen.  
Vuosijuhlatapatumat käynnistivät myös laajemman yhteiskunnallisen keskustelun, jonka merkitystä media-alan tasa-arvokeskustelun nostajana ei voi väheksyä, sillä se sai myös ammattilaiset ja alan opiskelijat reflektoimaan ja tarkastelemaan huolellisemmin toimitusten tiedonhankinnan ja viestinnän eettisiä käytäntöjä sekä suhtautumista nuoriin kohun myrskyn silmässä.
Palkinto olisi myös tunnustus opiskelijoille tärkeänä osana journalistiyhteisöä ja tulevaisuuden journalismin ja viestinnän tekijöinä. 

Kiertopalkinnon lisäksi Hakulinen ja Kinnunen vastaanottivat kunniakirjat ja onnittelukukat. Palkinnon luovuttivat puheenjohtaja Mikko Peltoniemi ja asiainhoitaja Kirsi Huhtala.

Kirsi Huhtala